Przedświąteczny karp dla Krakowa

10 tysięcy porcji karpia, kapusta z grochem, zupa grzybowa i pieczywo – kolejny raz wraz z Bartłomiejem Szczoczarzem, właścicielem gospodarstwa rybackiego Dolina Będkowska, organizujemy bezpłatny przedświąteczny poczęstunek dla mieszkańców Krakowa.

Zdjęcie Przedświąteczny karp dla Krakowa

Smażony karp w chrupiącej skórce to jedno z ulubionych dań wigilijnych. Ryby pochodzą z ekologicznych stawów z Doliny Będkowskiej. W tym roku mieszkańcy będą mogli skosztować nie tylko karpia, ale też zupę grzybową i kapustę z grochem.

Tak, jak w poprzednich latach, poczęstunki rozpoczną się o godzinie 16.00, a odbywać się będą w sześciu lokalizacjach:

  • poniedziałek, 4 grudnia – Mały Rynek
  • środa, 6 grudnia – Rynek Podgórski
  • piątek, 8 grudnia – rondo Mogilskie
  • poniedziałek, 11 grudnia – parking przy pętli tramwajowej „Kurdwanów P+R”
  • środa, 13 grudnia – plac Inwalidów
  • piątek, 15 grudnia – Nowohuckie Centrum Kultury.
DRUKUJ
POBIERZ